четвер, 6 листопада 2014 р.

9.11 - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ "КНИГИ РЕКОРДІВ ГІННЕСА"

    Книга світових рекордів Гіннеса — це довідник, який виходить щорічно та містить всесвітньо визнану колекцію світових рекордів, як людських досягнень, так і екстремальних фактів природи. Перше видання було опубліковане 27 серпня 1955 року.

 Шановний друже! 

Ми познайомимо тебе з трьома, на наш погляд, самими цікавими фактами з "Книги рекордів Гіннеса 2014".

Чи знаеш ти, де знаходиться найбільше у світі сховище рідкісних книг, документів і рукописів?


    Ця будівля знаходиться в Нью-Хейвені, штат Коннектикут, США. Вона відноситься до всесвітньо відомого Єльського університету, на території якого, власне, і знаходиться до цього дня бібліотека рідкісних рукописів і кніг. На даний момент тут зберігається трохи більше півмільйона томів книг і на порядок більше манускриптів.




Чи знаєш ти про найбільшу в світі колекцію сувенірів всесвіту Гаррі Поттера?

 Мексиканський 37-річний юрист Менахем Ашер  є володарем унікальної колекції сувенірів, у якій знаходиться більш ніж три тисячі різних експонатів, включаючи одяг, аксесуари, чарівні палички та багато іншого. Все це, так чи інакше, пов'язано з культовою серією книг, ігор і фільмів про Гаррі Поттера.



Чи знаеш ти, яке саме спекотне місто на Землі?


Можливо, це тебе здивує. Однак, саме спекотне місто знаходиться не на Близькому Сході, не в Африці і навіть не в Південній Америці. Місто, де середньорічна температура найвища в світі, перебуває в Північній Америці. Називається воно Ель-Пасо і відноситься до штату Техас, що в Сполучених Штатах Америки. Середньорічна температура тут становить +35 градусів за Цельсієм при середній вологості близько 70 відсотків.




РАЗОМ З ЦІЄЮ КНИГОЮ ВІДКРИЙ ДЛЯ СЕБЕ ДОСЯГНЕННЯ ЛЮДСТВА!

Немає коментарів:

Дописати коментар