середу, 29 жовтня 2014 р.

29.10 - 65 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ 
 Г. Г. ПОЧЕПЦОВА ( 1949 р.н.), УКРАЇНСЬКОГО ДИТЯЧОГО ПИСЬМЕННИКА, ЛАУРЕАТА ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ІМЕНІ МИКОЛИ ТРУБЛАЇНІ 


Улюбленого казкаря презентують рідні сестрички
 Дашуня (11 років) і Софійка (8 років)



   Казки Георгія Почепцова - справжнє відкриття нашого дитинства. Його фантастичні розповіді про країну гномів, про їх перемогу над злим чаклуном, який намагався заволодіти скарбами землі, про винахідливих дітлахів, про незвичайні відкриття заворожували нас. Ми звернулися за допомогою до бібліотекарів, щоб побільше дізнатися про особистість цього письменника. 


    Талановита людина — талановита в усьому. Ця знаменита фраза якнайповніше характеризує Георгія Георгійовича Почепцова. Випускник факультету кібернетики Київського університету, письменник-казкар, доктор філологічних наук, професор,  один із перших фахівців із комунікацій та прогнозування майбутнього...  Член Спілки письменників, заслужений журналіст України.  В багатьох сферах діяльності він був першовідкривачем.


    Його перу належать близько 20 дитячих книжок. Одна по одній виходять казки — і не прості, а фантастичні, які сьогодні називаються «фентезі».  Серед них особливо запам’яталися «Бюро добрых услуг рассеянного волшебника», «Ключ от города Колдунов», «Дверь в волшебную страну», «Планета воздушных шаров», «Город Королей», «Замок на загадочной планете», а трилогію «Золотой шар» відзначено літературною премією імені Миколи Трублаїні.  Його казки стали надбанням дітей із різних  країн.   


Шановний добрий казкар Георгій Георгійович !
  Ваші добрі фентезі - справжній дарунок українським дітям. Поєднання літературного таланту та технічних здібностей - зразок досконалості Вашої особистості та  приклад допитливості для читачів. Сучасна українська дитяча література Вами пишається!

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Немає коментарів:

Дописати коментар