середу, 16 грудня 2020 р.


 КНИГОЮ РОКУ ВВС - 2020 СТАВ РОМАН СЕРГІЯ SAIGON "ЮПАК" (ВИДАВНИЦТВО "БІЛКА")

   Сергій (Сайгон) – учасник АТО, розвідник 10 бригади - написав цей роман про українське село. Зі своїми традиціями, діалектом, порядками, звичаями і вадами. Про таке, яким воно було на стику з епохою інтернету. Про сонливе село на сході України, загубленому в степу. В степу з гучними цвіркунами, запашним полином і гарячим вітром. В степу, в якому ... 

У НОМІНАЦІЇ ДИТЯЧА КНИГА ВВС - 2020 ПЕРЕМОГЛА КНИГА "МЕД І ПАШТЕТ - ФАНТАСТИЧНІ ВІТРОГОНИ" УЛЯНИ ЧУБИ (ВИДАВНИЦТВО "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА)

  Кролик Паштет і ведмедик Мед — сердечні приятелі. Паштет — вправний кухар, який має чутливе до краси серце, а Мед — вдячний гурман, що носить за плечима рюкзак із сімейними реліквіями. На мотоциклі Хумасі друзяки мандрують світом — Франція, Карпати... Попереду в них — безліч пригод — іноді кумедних, а часом і жаскеньких...

У НОМІНАЦІЇ КНИГА РОКУ ВВС - ЕСЕЇСТИКА - 2020 ПЕРЕМОГЛА ЗБІРКА ЕСЕЇВ ОКСАНИ ЗАБУЖКО " ПЛАНЕТА ПОЛИН" (ВИДАВНИЦТВО "КОМОРА")

""Планета Полин" Оксани Забужко - це таки планета. Планета Оксани Забужко.

Ця книжка схожа на зірку, яка виводить подорожнього із темного лісу. Зірку, яка спрямовує того, хто збився на манівці.

"Зоре моя вечірняя, зійди над горою, поговорим тихесенько в неволі з тобою…" - і оця шевченкова зоря, яка на чужині є вашим домом.

На щастя у всіх нас із Оксаною Забужко - спільний дім. І вона зараз у цьому домі - господиня.

Це та людина, яка несе у собі біль, знання і досвід попередніх поколінь для того, щоб нам з вами було на що опертися. Щоб не дай бог ніхто і нічого не забулося.

Вона як мати, яка підтримує вогонь, щоб у хаті був затишок, щоб діти були чисто вбрані й нагодовані - у її випадку нагодовані духовно...

До цієї збірки увійшли 14 есеїв про важливих для неї, а тому і для нас, явища і людей. Катерина Білокур, Соломія Павличко, Юрій Шевельов, Юрко Покальчук, її дід, Голодомор, Чорнобиль..."

                                                                               М. Шокало

                                                                            

Немає коментарів:

Дописати коментар