четвер, 7 травня 2020 р.


Кореспондент газети Saturday Evening Post , 
відвідавши в 1945 pоці Україну, з жахом написав:
 «Те, що дехто намагається зобразити як російську славу , було, насамперед, УКРАЇНСЬКОЮ ВІЙНОЮ. Жодна європейська країна не постраждала більше від глибоких ран, нанесених своїм містам, своїй промисловості, сільському господарству, людській силі».

   Загальні демографічні втрати України - включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими - становлять не менше 14 млн. чоловік.

   У результаті бойових дій в Україні було зруйновано понад 700 міст і містечок, десятки тисячі сіл. Київ знищено на 85%, Харків - на 70%, великої розрухи зазнали Дніпропетровськ, Запоріжжя, Полтава, повністю знищено Тернопіль. Було зруйновано 2 млн. будинків, унаслідок чого понад 10 млн. людей залишилися безпритульними.

      Україна дала Червоній Армії 7 командуючих фронтами і арміями, 200 генералів, понад 6 млн. солдатів, сержантів і офіцерів. 2072 українці стали Героями Радянського Союзу, серед 113 двічі Героїв Радянського Союзу є імена 32 синів України. Український льотчик Іван Кожедуб, який збив 64 німецьких літаки, став тричі Героєм.


ДОРОГІ ГЕРОЇ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ!
ВАС ЗАЛИШИЛОСЬ ТАК МАЛО...
 ВИ - НАШЕ СУМЛІННЯ, НАШЕ НАТХНЕННЯ,
НАША ГІДНІСТЬ! 
МИ ВАС ЛЮБИМО І ШАНУЄМО! 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар