вівторок, 7 лютого 2017 р.

7.02 - 205 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ
 Ч. ДІККЕНСА (1812-1870), АНГЛІЙСЬКОГО ПИСЬМЕННИКА


"Я вірю і маю намір вселити людям віру в те, що на світі існує прекрасне..."
                                                                                                            Ч. Діккенс



Я - Юліан. Мені 13 років. Я з цікавістю прочитав "Пригоди Олівера Твіста". І ще мене захоплюють моторошні зустрічі Скруджа з трьома привидами  у "Різдвяній пісні" Діккенса. Я зрозумів, що на Різдво відбуваються справжні дива! Приєднуйся!

   Один із найпопулярніших романістів вікторіанської епохи та взагалі англійської і світової літератури: його книги ніколи не припиняли видаватися. З дитинства жадібно читав, особливо романи  Смоллетта та Філдінга. Вважав, що завдяки читанню  мав  ледь не фотографічну пам'ять. Спокійне дитинство раптово закінчилося, коли  батько майбутнього письменника був ув'язнений в борговій в'язниці. Незабаром до нього змушена була приєднатися вся родина, крім Чарлза, якого взяла до себе  приятелька родини Елізабет Ройленс. Пізніше саме її показав Діккенс в образі пані Піпчін із роману «Домбі і син». Потім він жив у родині  боргового агента. Ця трійця (борговий агент, його дружина та син) послужила праобразами для родини Гарландів із «Крамниці старожитностей» У неділю Чарлз із сестрою Фанні відвідували своїх батьків у в'язниці. Згодом саме у в'язниці відбувалася основна дія роману «Крихітка Дорріт». Щоб заплатити за проживання й харчі та допомогти родині, Чарлз влаштовується  працювати на склад вакси.  Він заробляв шість шилінгів на тиждень, десять годин на день наклеюючи етикетки.  Саме про ці невеселі часи письменник писав у  автобіографічному романі «Девід Коперфільд». Пізніше працюючи  вільнонайманим репортером,   писав репортажі про судові справи. Набрався досвіду, який згодом використав у романах «Ніколас Ніклбі», «Домбі й син», «Холодний будинок».  В останні роки свого життя Діккенс цікавився паранормальними явищами й навіть став членом «Клубу привидів». 1865 повертаючись потягом з Парижу, потрапив в катастрофу: потяг з'їхав з моста. Перші 7 вагонів звалилися, Діккенс їхав у єдиному вагоні першого класу, що залишився неушкодженим. Він допомагав потерпілим ще до того, як прибули рятувальники. Потім пригадав, що залишив у вагоні незавершений рукопис «Нашого спільного друга», повернувся, щоб забрати його, і ...  використав свої враження в оповіданні  «Сигнальник», в якому головного героя охоплює передчуття загибелі в залізничній катастрофі. Одним із найяскравіших персонажів його романів є місто Лондон, яке він описав до подробиць. Стиль Діккенса барвистий і поетичний, із значною часткою гумору, який пронизан дотепністю, що вплинула на оригінальність національного характеру і способу мислення його рідного народу, відомого у світі як «англійський гумор». Останній роман - «Таємниця Едвіна Друда». У своєму заповіті Діккенс зазначив, щоб на його честь не споруджували жодного меморіалу.

"З усіх винаходів і відкриттів у науці і мистецтвах, з усіх великих наслідків дивного розвитку техніки на першому місці стоїть книгодрукування"
                                                                                                             Ч. Діккенс

СКОРИСТАЙТЕСЯ ГЕНІАЛЬНОЮ ПОРАДОЮ ДІККЕНСА І ЧИТАЙТЕ КНИЖКИ!

Немає коментарів:

Дописати коментар