пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

5.12 - 115 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВОЛТА ДІСНЕЯ (1901-1966), АМЕРИКАНСЬКОГО ХУДОЖНИКА-МУЛЬТІПЛІКАТОРА


 «Ми прагнемо вперед, відкриваємо нові шляхи, беремося за нові справи тому, що ми допитливі ... Тільки вперед»
                                                                                                                               В. Дісней


   Я - Влада. Мені 10 років. Я не знаю нікого, хто не знав би  веселого мишеня Міккі Мауса, кумедних песиків Гуффі та Плуто, впертого качура Дональда, чарівну Білосніжку та веселих гномів. Їх мультиплікаційний батько - Волт Дійней. А ще я мрію про подорож до Disneyland. Приєднуйся!

 Шалена історія успіху: звичайний американський хлопчик мріяв малювати, (вже у 8 років він розплачувався  своїми малюнками за стрижку  з місцевим перукарем!), а став більше, ніж художником, бо навчився оживляти свої малюнки і заснував «The Walt Disney Company», яка з невеликої анімаційної студії перетворилася на легендарну медіа-імперію. Волт Дісней -  творець першого в світі звукового мультфільму, першого музичного та першого повнометражного. У своєму надзвичайно напруженому житті він як режисер зняв 111 фільмів і був продюсером ще 576 кіноробіт. 22 премії "Оскар"!  Найвища нагорода США -  Золота медаль Конгресу! 
       Перший  фільм «День Аліси на морі» підказаний героями книжки Льюїса Керролла «Аліса в країні чудес». Всього Дісней зняв 56 фільмів про пригоди Аліси.  У перших стрічках про Міккі-Мауса Дісней «позичив» мишеняті   власний голос.  Зняв такі шедеври як «Гидке каченя» та «Троє поросят». Перший повнометражний мультфільм — «Білосніжка і семеро гномів».  В роки Другої світової війни на екрани вийшли «Піноккіо» і «Бембі». 1950 рік був ознаменований  першим ігровим фільмом «Острів скарбів» і чарівним мультфільмом «Попелюшка". На вершині популярності відчув велике бажання почати нову справу:   задумався про парк, в якому діти і батьки могли б разом відпочивати, і 17 червня 1955 року  Disneyland прийняв перших гостей. На сьогодні в цьому грандіозному парку розваг побувало вже понад 250 мільйонів дорослих і дітей!

Немає коментарів:

Дописати коментар