понеділок, 12 травня 2014 р.

12.05 - 60 РОКІВ ТОМУ (1954) УКРАЇНУ БУЛО ПРИЙНЯТО ДО ЮНЕСКО
  ЮНЕСКО — міжнародна установа Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, яка сприяє розвиткові національних культур світу. Перша українська пам'ятка: Собор Святої Софії - увійшла до переліку об'єктів Світової спадщини у 1990 році. Надалі список цих об'єктів систематично поповнювався. Серед них знаходяться ансамбль історичного центру м. Львів, будинок Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, дерев’яні церкви Карпатського регіону України та інші об’єкти. У 2013 році гордість нашого рідного краю - петриківський розпис включено ЮНЕСКО до Списку нематеріальної культурної спадщини людства. Вперше в своїй історії Україна виборола такий почесний статус. Пишаємося тим, що наш національний краєзнавчий культурний скарб визнано в усьому світі!


2 коментарі:

  1. Я згодна з бібліотекарями, що Україна має культурні пам'ятки світового значення. Пишаюся, що у минулому році петриківський розпис нашого краю був визнан людством. Такі чудові квіти малювали майстри, рідний край яких, до речі, ніколи не знав кріпацтва.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановна Марина, на Вас чекає у бібліотеці нова книга про петриківський розпис Євгена Білоусова. Насолоджуйтесь мистецтвом та книгою!

      Видалити