вівторок, 8 грудня 2015 р.

8.12 - 35 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ І. І. КАРПИ (1980 Р. Н.), УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЬМЕННИЦІ


"Вважаю подарунком долі те, що живу саме в такий час, що маю можливість щось змінити" 
                                                                                    І. Карпа

  Вона бунтівна, епатажна, нескорена, розумна, відповідальна, провокативна, несподівана і неформатна. Вона патріотична! З музичним, акторським та письменницьким хистом. Та ще і дипломат! Вільно володіє чотирма мовами.  Друкується з 20-річного віку.  Перші книжки, про які заговорили в пресі: "50 хвилин трави” та "Фройд би плакав". Зараз Карпа входить до п’ятірки найбільш затребуваних українських прозаїків. Відрізняється активною громадянською позицією: принципово підтримує євроінтеграцію України. Письменниця майже жила на Майдані часів Революції Гідності. Разом з Ю. Андруховічем, А. Курковим розповідала європейцям про ці події:

"До мене особисто прийшло усвідомлення, що я не самотня, що людей, для яких свобода щось означає, – більшість... І я вірю, що ця молода українська дитина виросте достойною людиною, якій буде несоромно подавати голос."

    Виступає перед бійцями на східних кордонах. Багато сил віддає  волонтерському руху.  Стала упорядницею збірки "Волонтери. Мобілізація добра".


 "Усі, хто волонтерить, так чи інакше пропускають той біль світу через себе... Пристрасть до самопожертви? Бажання робити світ кращим у будь-який спосіб, бо так навчилися в дитячих книжках і героїчних фільмах?" - міркує письменниця.


   Карпа продала свій кабріолет заради бійців АТО. Нагороджена гран-прі міжнародного конкурсу молодих письменників "Гранослов" та  премією «Best Ukrainian Awards-2006» у номінаціяї «наймодніша письменниця».

Надзвичайна пані Ірена! 
Щиро вітаємо Вас з днем народження! Ви поєднали в собі несподіваність і талант. Нехай життя подарує Вам нові грані Вашої особистості! Україна щиро дякує Вам за Ваш патріотизм!

Немає коментарів:

Дописати коментар