пʼятницю, 4 вересня 2015 р.

7.09 - 145 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ
 О. І. КУПРІНА (1870-1936), РОСІЙСЬКОГО ПИСЬМЕННИКА


"Любовь должна быть трагедией. Величайшей тайной в мире! Никакие жизненные удобства, расчеты и компромиссы не должны ее касаться"

"Разлука для любви то же, что ветер для огня: маленькую любовь он тушит, а большую раздувает еще сильнее"

"... женщина способна в любви на самый высокий героизм... Для нее, если она любит, любовь заключает весь смысл жизни - всю вселенную!"


О. Купрін

    Неперевершений співець кохання класичної російської літератури кінця XIX - початку XX століття. Його "Олеся", "Суламіфь", "Гранатовий браслет" зачаровують і захоплюють. Книги Купріна  виткані з реальних життєвих історій, наповнені фатальними пристрастями і хвилюючими емоціями. Його  письменницький хист цінували А. Чехов і М. Горький, І. Бунін і Л. Толстой. Біографія письменника нерозривно пов'язана з військовою справою і саме тому  це друга важлива тема його творчості ("Поєдинок", "Юнкера"). 50-річний Купрін пішов у білу армію добровольцем і як особисту трагедію сприйняв її поразку.  «Я… склоняю почтительно голову перед героями всех добровольческих армий и отрядов, полагавших бескорыстно и самоотверженно душу свою за други своя», — напише він у «Куполі Святого Ісаакія Далматського»  про солдат та  офіцерів, які билися за рідну Росію у громадянську війну проти більшовиків. К. Паустовський вважав, що проза Купріна розкриває всю глибину його пізнань в "науке жизневедения".  


 Уривок виконують Олександра та Катеринка - читачки бібліотеки

ВІДКРИЙ ДЛЯ СЕБЕ ЗВОРУШЛИВІ КНИГИ КУПРІНА! 

Немає коментарів:

Дописати коментар