середу, 1 квітня 2015 р.

1. 04 - 80 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ 
В. КРИЩЕНКА (1935 Р. Н.), УКРАЇНСЬКОГО ПОЕТА, ЗАСЛУЖЕНОГО ДІЯЧА  МИСТЕЦТВ УКРАЇНИ


«Один із перших своїх поетичних зошитів я віддав читати Андрію Малишку. По якомусь часові приходжу до нього і з хвилюванням запитую: «Андрію Самійловичу, ну як?.. У відповідь чую: «Твої вірші, Вадиме, як пісня».
В. Крищенко

   Вадим Крищенко - один з найталановитіших сучасних українських поетів-піснярів. Створив понад 300 пісень. Крізь всю його поетичну творчість проходить світлий образ матері і любов до батьківщини. Писати вірші почав ще в школі. Великий вплив на його становлення як поета-пісняра справив видатний Андрій Малишко.  На факультеті журналістики Київського університету відвідував літературну студію,  старостою якої був Василь Симоненко. Його пісні співали С. Ротару, В. Зінкевич, О. Білозір, П. Зібров, Віталій і Світлана Білоніжки. Неперевершеними виконавцями були Назарій Яремчук і Раїса Кириченко. Вадим Крищенко неодноразово ставав переможцем конкурсу сучасної української пісні «Пісенний вернісаж». Найвідоміші пісні: «Хай щастить вам, добрі люди», «Родина», «Молитва», «Білі нарциси», «Берег любові», «Отчий край», «Осінні яблука». Українська малеча дуже полюбляє чудові віршики В. Крищенка.



Шановний Вадиме Дмитровичу!

   Від щирого серця вітаємо Вас з днем народження! Ваші пісні співає вся Україна! Малята-читайлики закохані у вірші про природу, дружбу та неозору Батьківщину. Ми дуже любимо Ваші поетичні перлинки! Щасти Вам! 

        

Немає коментарів:

Дописати коментар